Căutare Oferte

Excursie de 6 zile

Traseu: Pădurea Neagră şi Alsacia 6 zile avion

Program circuit

Ziua 1. București – Frankfurt

            Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare. Suntem nerabdatori sa descoperim orasul.

            Frankfurt este un oraș modern care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de alungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Kaiserdom, cu turnul său gotic de 95m, și Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg, construit în stil neo-baroc. Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu.

Dupa ce ne-am delectat cu specialitati locale, ne indreptam spre hotel pentru odihnă.

Ziua 2. Frankfurt – Baden-Baden – Konstanz

            A doua zi pornim spre sud, pe malul Rinului și ne oprim în Baden-Baden. Orașul de lângă Pădurea Neagră ne întâmpină cu clădiri vechi cu coloane și vile art nouveau așezate pe dealuri. Acest loc este recunoscut pentru numărul mare de băi termale, dar și pentru celebrul său cazino cu arhitectură ce amintește de Versailles. De aici plecăm spre Konstanz, un oraș universitar situat la granița cu Elveția. Ruinele vechiului Fort Constantia se regăsesc și azi, iar Catedrala în stil gotic de secol VII tronează în Munsterplatz. Ne putem relaxa făcând o plimbare prin grădina Stadtgarten, sau putem lua cina la unul dintre restaurantele din centrul vechi. Cazare in zona lacului Konztanz.

Ziua 3. Konstanz – Zurich – Basel – Freiburg

            Astăzi ajungem la Zurich, cel mai mare oraș al Elveției și unul dintre cele mai vii din Europa. Având o scenă culturală foarte activă, Zurich este una dintre destinațiile europene preferate de tineri și de cei care caută distracție, dar și un centru recunoscut de artă contemporană. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de artă din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare) sau Muzeul Ceasurilor Beyer.

            Pornim spre Basel, situat la intersecția granițelor dintre Elveția, Franța și Germania. Așezat pe malul Rinului, orașul este un important centru artistic, renumit pentru numărul mare de galerii și pentru festivalul ART Basel. Cea mai populară atracție este Vitra Campus, una dintre cele mai impresionante piese de arhitectură postmodernistă din Europa. Putem vizita și Spielzeug Welten Museum, muzeul jucăriilor, cu peste 6000 de exponate și cu cea mai mare colecție de ursuleți de pluș. Seara ne retragem spre Freiburg. Adăpostit la poalele pârtiilor și podgoriilor din Pădurea Neagră, orașul este vesel și plin de viață, cu centrul său vechi medieval presărat cu cafenele și restaurante. Este cel mai călduros oraș al Germaniei și totodată unul dintre cele mai prietenoase cu mediul. Cazare la hotel in zona Freiburg.

Ziua 4. Freiburg – Titisee Neustadt – Colmar – Strasbourg

            La doar 35km distanță, ne așteaptă Titisee - Neustadt, un tărâm care ascunde un lac glaciar turcoaz, înconjurat de pădure. După ce vizităm lacul, îi facem o vizită și Franței, poposind în Colmar. Odată ajunși aici, în capitala vinurilor alsaciene, casele colorate din lemn, aleile pietruite și podețele înguste ne vor da impresia că ne-am întors în timp, în epoca medievală. Pe lângă faimoasele vinuri, locul păstrează cu grijă muzee, galerii de artă și biserici istorice. Nu lipsesc nici restaurantele cu mâncăruri tradiționale, cu multe brânzeturi, cu coq au vin și cu tarte tatin. Acum că ne-am răsfățat atât ochii cât și papilele gustative, suntem gata să pornim spre Strasbourg. Cu catedrale gotice, căsuțe colorate și canale mici traversate de poduri, orașul formează un tablou scos din Frații Grimm. Victor Hugo a fost și el aici, unde a scris despre Catedrala Notre-Dame și despre locuitorul ei misterios. In apropierea catedralei se afla Palatul Rohan, un Versailles în miniature care a servit timp de secole drept resdinta episcopala. Astazi este un complex de muzee care se întrec să încânte pasionații în subiecte precum arheologia, arta clasică, dar și cea decorativă.

Ne indreptam spre hotelul nostru din Strasbourg pentru cazare.

Ziua 5. Strasbourg – Heidelberg – Frankfurt

            Astăzi ne întoarcem în Germania și ne oprim în Heidelberg, cel mai vechi și mai cunoscut centru universitar al țării. Peisajul oferit de pădurea ce-l înconjoară, de centrul său în stil baroc și de ruinele fortăreței din deal, i-au inspirat pe artiști precum Goethe, William Turner, sau Mark Twain. Ne putem plimba pe Philosophenweg - Aleea Filosofilor, un traseu de 2,5 km care ne poartă pe lângă diverse monumente, turnuri, ruine și un imens amfiteatru, dar și un minunat peisaj natural. Sau, dacă vă simțiți energici, puteți admira orașul de la înălțime, după ce urcați cele 208 scări care vă duc în turnul bisericii Heiliggeistkirche. Admiram Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectură renascentistă, și ne bucurăm de panorama splendidă asupra nordului Alpilor. În incinta castelului se află cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Spre seară ne vom întoarce la Frankfurt. Cazare la hotel in Frankfurt.

Ziua 6. Frankfurt – Bucuresti

            Este ultima zi de sejur. Vom spune „La revedere!” Germaniei și vom pleca spre casă, echipați cu amintiri, experiențe și emoții noi.  

Tarif de la 208 € +  295 euro (bilet avion, transferuri  si transport autocar)

Preţul include

Bilet de avion Bucuresti - Frankfurt - Bucuresti;

transport cu autocar climatizat;

5 cazari la hoteluri de 3*;

5 mic dejun;

Transfer aeroport-hotel-aeroport;

Ghid însoţitor din partea agenţiei 

 

Nu sunt incluse în preţ

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

 

suplimente & reduceri

Supliment de single – 135 €

Reducere copil 6-12 ani - 20 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Pădurea Neagră şi Alsacia 6 zile avionFrankfurt – Baden-Baden – Konstanz – Zurich – Basel – Freiburg – Titisee Neustadt Colmar – Strasbourg – Heidelberg

6 zile - Avion


DATE DE PLECARE 2018:
10.06; 08.07; 05.08; 02.09

Plecări

2018

 

 

 

Info

Telefon :0040 265 260068

Pentru urgenţe: 0040 723 230422

facebook

Newsletter

Introduceţi adresa dumneavoastră de email pentru a primi oferte actualizate periodic