Căutare Oferte

Excursie de 11 zile

Traseu: Misterele Peloponezului si Farmecul Ionicelor 9 zile,

Program circuit

 

Ziua 1. București – Mănăstirea Rila - Serres

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Pe drum, ne vom opri la Mânăstirea Rila, cea mai mare mănăstire ortodoxă din Bulgaria, construită în anul 927. Încadrată spectaculos de păduri seculare, zidurile mănăstirii se dezvăluie ca după un voal verde-străveziu cu câteva clipe înainte de a ne opri. Viața monahală are asupra noastră un efect hipnotic. Liniștea este elementul dominant. În muzeul mânăstirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptată în lemn cu niște detalii splendide

Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare in  zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2. Serres– Meteora - Atena

Kalimera!(Bună dimineața!). Ȋncepem ziua cu un mic dejun la hotel , gustând din specialitatea orașului Serres – bougatsa, un foietaj cu cremă de vanilie, brânză sau carne.

Noua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite, și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor.

Prima oprire va fi la Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.


Ziua 3. Atena  -  Acropole,  Piata Omonia  -  Cap SounionDupă vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena, leagănul civilizației occidentale. Cazare in   spre Atena.

       Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la Titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate.Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic  de oras :  Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.

 

Ziua 4.  Atena  - Corint – Micene - Epidaurus-  Nafplio

       Dupa micul dejun ne pregatim sa descoperim si alte locuri frumoase ale vechii Grecii si pornim la drum spre Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în careHercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonauţii în căutarea lânii de aur.  Prima noastra oprire va fi la  Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fostconstruit între anii  1881 – 1893  si are o  lungime de 6,3 km.


Calatoria noastra trece la urmatoarea oprire - Epidaur, locul nasterii lui Asklepios, zeul Medicinei, oras ce  a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO înca din anul 1988. Renumit pentru acustica sa imbecabila, amfiteatrul este folosit si astazi pentru spectacole moderne, in timpul Festivalului de Vara de la Atena. Putini sunt cei care se pot abtine sa nu testeze acustica teatrului pe prietenii lor aflati in gradene, asa ca pregateste-ti discursul.  Asclepieionul de la Epidaur era cel mai celebru centru de vindecare din lumea clasică, locul în care persoanele bolnave mergeau în speranța de a se vindeca. Pentru a-și găsi leacul potrivit pentru boala lor, își petreceau o noapte în enkoimitiria, o hală imensă pentru dormit. În vis, zeul le dădea sfaturi pentru a-și recâștiga sănătatea. Există și câteva izvoare minerale în vecinătate, care s-ar putea să fi fost folosite în procesul de vindecare.Ne continuam aventura  noastra prin Peloponez cu vizita la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de  “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul  Muzeului de Arheoologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon.

Tinta finala a acestei zile este  Nafplio capitala primei Republici Elene și a Regatului Greciei, de la începutul revoluției grecești în 1821 până la 1834. Ajunsi aici privirea ne este atrasa de impresionantele fortificatii ale Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Castelul poartă numele lui Palamedes, eroul din războiul troian, fiul lui Nafplios şi al Clymenei. A fost ridicată de veneţieni între 1711-1714 pe un promontoriu stâncos situat la 216 m înălţime şi e considerată o capodoperă a arhitecturii militare. Deşi este cel mai mare complex de acest gen din Grecia, cu nu mai puţin de opt bastioane, a fost cucerit de otomani în 1715 şi de revoluţionarii greci în 1822.  

Pe o insulita din golf se afla o alta fortareata mai mica , numita Bourtzi, construita in timpul ocupatiei venetiene, aceasta isi  datoreaza importanta apelor inselatoare din zona, care par adaanci, dar de fapt nu exista decat un canal navigabil catre Nafplio.Ne cazam la un hotel din oras si avem timp sa ne plimbam pe stradutele pietruite din partea veche a orasului pentru a intra in atmosfera locului.

Ziua 5. Nafplio –  Argos - Mystras - Sparta

         Azi ne incepem ziua cu vizita in Argos – cea mai veche asezare urbana din Grecia, a carui importanta de-a lungul istoriei poate fi vazuta in situl anticului Argos. Atractia principala de aici este  amfiteatrul, care este mai mare decat cel din Epidaurus si in al carui gradene abrupte incap 20.000 de spectatori. Situl contine si ruinele unor constructii, precum o baie romana, un teatru, un apeduct si canale de scurgere de mari dimensiuni care indica marimea si importanta asezarii care s-a dezvoltat aici.

Dupa pauza binemeritata ne indreptam spre Mystras, o plimbare prin acest magic oras bizantin in ruine inseamna delectare in stare pura. Asezarea acestuia este spectaculoasa, pe un deal care se inalta din campia de la poalele Muntilor Taygetos, care la randul lor se pravalesc peste regiunea Mani. Ruinele stranii se intind peste intregul deal, din vechile constructii ramanand destul pentru a ne oferi o idee clara despre cum era viata celor care locuiau aici in secolul al XV-lea. Orasul a fost intemeiat de franci care preluasera controlul asupra Greciei in jurul anului 1249 si isi datoreaaz existenta lui Guillaume al II-lea de Villehardoiun, care planuia ca Mystras sa devina  a treia sa cetate intarita din regiune si sa devina un inlocuitor al  Spartei din apropiere, aflata la campie. Descoperim pe rand: catedrala Mitrpolis cea mai veche catedrala din Mystras, locul incoronarii ultimului imparat bizantin in 1443; manastirea Pantanassa, ale carei cateva maicute ramase aici sunt singurele persoane care inca locuiesc in Mystras; castelul – Kastro, elementul dominant din varful dealului, de unde se poate admira frumoasa priveliste oferita de orasul in ruine.

                Dupa amiaza ne intoarcem in Sparta pentru cazare. Pe drumul nostru catre hotel aflam de la ghidul nostru istoria Spartei, insusi  cuvantul „ spartan” fiind preluat in limbile moderne, pentru a denumi regimul dur si auster pentru care soldatii spartani erau renumiti in perioada in care orasul- stat era marele rival al Atenei. Desi Sparta din zilele noastre este un oras infloritor, vestigiile trecutului sunt la loc de cinste : amfiteatrul, ruine de temple, Muzeul de Arheologie dar si celebra statuie a lui Leonidas, fost rege în Sparta, a carui faima provine din batalia de la Termopile în care a condus 300 de spartani și 700 de alți greci într-una din cele mai memorabile rezistențe din istoria antică împotriva unei armate persane de 180 000 de oameni  condusă de Xerxes I

Ziua 6.   Sparta – Olympia - Zakynthos

Dupa micul dejun ne pregatim de o experienta unica... pasim in arena unde s-au organizat pentru prima oara jocurile olimpice acum aproape 3.000 de ani. Pentru multi o vizita la stadionul unde aveau loc o data la 4 ani jocurile antice, si unde este aprinsa flacara olimpica, prin care se anunta inceputul jocurilor moderne, este un vis devenit realitate.

Nimic nu se compara cu senzatia pe care o incerci cand pasesti prin tunelul de intrare aflat sub o bolta datand din secolul al III-lea i.e.n, dupa care ajungi in arena Olimpica antica si iti inchipui vuietul multimii de spectatori.  In centrul sitului se afla  Templul lui Zeus, care adapostea o uriasa statuie a acestuia, azi nu au mai ramas decat bazele coloanelor si cateva coloane prabusite iar in apropiere de intrarea din prezent, se afla o cladire care merita atentie  Templul Herei, mai mic decat Templul lui Zeus dar aproape la fel de vechi ca si jocurile.

Ziua 7 .  Navagio – plaja epaveiDupa amiaza ne vom indrepta spre portul Killini de unde ne vom imbarca pe feribotul catre insula Zakynthos. Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți iremediabil de natura idilică a acestei insule, cea de-a treia ca mărime dintre Insulele Ionice. Despre acest loc se spune, deloc întâmplător, că era insula prefarată a lui Apollo și a lui Artemis. Toți cei care au fost aici povestesc cu încântare de vegetația aproape tropicală, de varietatea de plaje, pentru toate gusturile și de grija pe care o au locuitorii pentru natură. De altfel, emblema insulei este broasca țestoasă Caretta, o specie protejată prin lege. Seara ne vom odihni la hotelul aflat într-o zonă liniștită a insulei Zakynthos.

După micul dejun plecam intr-o croaziera spre plaja  Navagio, aflată în vestul insulei Zakynthos și inaccesibilă pe uscat. Stâncile uriașe, nisipul fin și albastrul transparent al mării transformă acest loc într-o adevărată minune a naturii. Este una dintre cele mai apreciate si, totodata, exclusiviste plaje din Grecia. Pare, mai degraba, o frantura de rai, izolata de restul civilizatiei, de care doar cei privilegiati au sansa sa se bucure. Plaja nu este accesibila decat cu vaporul, dar asta nu impiedica mii de turisti sa se aventureze in acest colt ascuns de lume pentru a se delecta macar cateva minute cu imaginea incredibila a stancilor uriase, a plajei cu nisip fin si a albastrului transparent al apei marii...

O alta atractie a plajei, pe langa imaginea de vis oferita de natura, este epava vasului scotian Panagiotis, esuat pe tarm in anul 1980. Nimeni nu stie exact cum a ajuns aceasta nava pe plaja, desi legendele nu au intarziat sa apara. Construita in Scotia in anul 1937, nava si-a schimbat numele de mai multe ori de-a lungul timpului, sfarsind prin a deveni Panagiotis, nava celebra a contrabandistilor de tigari si a mafiotilor italieni. Unele voci sustin ca nava a esuat in timpul unei urmariri cu navele pazei de coasta grecesti, ulterior echipajul disparand fara urma. O alta varianta a povestii sustine ca nava a fost scufundata in apropierea tarmului de aceeasi paza de coasta, valurile aruncand-o apoi pe tarm. Ultima, si poate cea mai putin romantioasa poveste, spune ca ministrul turismului grec din anii '80 a dat ordina ca epava sa fie dusa special pe aceasta plaja pentru a atrage cat mai multi turisti...

Indiferent insa de legendele tesute in jurul ei, plaja pe care se odihnește epava este considerata si astazi o veritabila minune a naturii, poate cea mai frumoasa plaja din Grecia, pe insula pe care, odinioara, a cucerit-o si stapanit-o insusi eroul mitologic Ulise. Poate ca aici, pe un loc atat de frumos, si-a purtat pasii chiar cel mai intelept dintre eroii care au luptat in razboiul troian...  Seara ne vom întoarce la același hotel din Zakynthos

Ziua 8 .     Soare, valuri si mare albastra 

Intreaga zi va sta la dispozitie pentru a testa blandetea soarelui care scalda frumoasele plaje ale insulei si sa admirati de pe sezlong frumusetea si culoarea albastra deosebita a Marii Ionice.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hote, avem pentru tine un pont : cum suna pentru tine “Seara Tradiționala Greceasca  (optional). Ai ocazia sa descoperi folclorul authentic, dansurile, ritmurile si costumele specific, cu obicieiurile de nunta, dar si bucataria specifica. Dupa aceasta cina ne indragostim definitive de Elada, de aromele si gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume si cele mai proaspete fructe de mare.  Ne intoarcem la hotel cu amintiri frumoase despre Grecia pe care le luam cu noi acasa. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 9.    Zakynthos -  Bucuresti

Mic dejun. Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre aeroportul din Zakynthos pentru zborul spre casa. 

Tarif De la 225 € + 145 euro (bilet de avion, transfer si transport autocar local)

Preţul include

·   transport cu autocar climatizat;

·   8 nopți de cazare la hotel de 3*

·   8 mic dejun;

·   Ghid  local  în Atena

·   bilet de avion Zakynthos– Bucuresti;

·   transfer hotel – aeroport.

 

·   ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu sunt incluse în preţ

·   Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

·   Traversarea cu feribotul in Zakynthos 10 €/ persoana (se achita la inscriere).

·   Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane.

 

suplimente &reduceri

·    Supliment de single 145 €

·    Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

·    Reducere copil  6-12 ani  - 25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

OPȚIONAL

·   Excursie Cap Sounion – 20 €/pers.

·   Seara greceasca – 35 €/pers.

·   Croaziera Navagio - 35 €/pers;

 

 

Misterele Peloponezului si Farmecul Ionicelor 9 zile, DATE DE PLECARE 2018 :
20.05; 03.06; 01.10*
Mănăstirea Rila - Meteora- Atena- Cap Sounion – Corint – Micene – Epidaurus
Sparta– Olympia- insula Zakynthos
program avion + autocar

Plecări

2018

 

 

 

Info

Telefon :0040 265 260068

Pentru urgenţe: 0040 723 230422

facebook

Newsletter

Introduceţi adresa dumneavoastră de email pentru a primi oferte actualizate periodic