Căutare Oferte

Excursie de 2018 zile

Traseu: Roma – la ”Città Eterna” avion 5 zile

Program circuit

Ziua 1. București – Veneţia - Verona

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Roma. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare la hotel 4* in Roma.  Intalnire cu ghidul si grupul venit cu autocarul din tara si ne incepem vizita in  Roma. Supranumită ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Città Eterna” (”Cetatea eternă”) sau, pur și simplu, ”l'Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie îndelungată și nu puțini dintre cei care o cunosc spun că, dacă ar fi să aleagă un singur oraș pe care să îl descopere de-a lungul vieții, acesta ar fi Roma. Așezată pe malul Tibrului, Roma este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, fiind vizitată anual de milioane de turiști, fascinați de amestecul unic de arheologie, istorie, artă, gastronomie și panorame care îți taie respirația. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperită, dar astăzi vom începe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Santa Maria Maggiore, San Pietro  in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Venetia , Capitoliul si Pantheonul. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos in fata maretiei acestor constructii!

       Dupa ce  “Cetatea Eterna”ne-a convins de venerabila sa varsta vom admira si frumusetea sa unica in Piata Navona, Fontana di Trevi si Piata Spaniei, iar definite grandorii o vom afla in Basilica San Pietro.

       Suntem obositi dar fericiti ca am avut ocazia sa pasim pe stradutele acestui minunat oras. Ne retragem la hotel pentru odihna binemeritata.

Ziua 2.    Roma – Vatican - Tivoli

       Mic dejun. Azi avem zi libera pentru  vizita individuala in Roma. Vom descoperi Vaticanul, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume, condus de episcopul Romei, Papa. Pe o suprafață de doar jumătate de un kilometru pătrat vom descoperi unele dintre cele mai importante monumente și opere de artă ale omenirii: Bazilica Sfântul Petru unde putem vedea și faimoasa Capelă Sixtină. Muzeele Vaticanului sunt un complex format din zece muzee unde sunt păstrate opere semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian, Rafael sau Crivelli  iar la finalul  vizitei  facem un tur si prin Grădinile Vaticanului, celebre pentru monumentele sale, fântânile și fortificațiile renascentiste și baroce. După o zi petrecută în Statul Cetății Vaticanului, vă veți convinge că nicio vizită la Roma nu este completă fără o zi petrecută la Vatican.

       Dupa amiaza sugeram o excursie optionala la Villa d'Este din Tivoli, pentru a admira un exemplu de  arhitectură  renascentistă  care si-a pus amprenta asupra  grădinilor  sale somptuoase, terasate, decorate cu cascade și fântâni arteziene.  Ne intoarcem la hotelul nostru din Roma cu inima plina de amintiri frumoase. 

Ziua 3 .   Roma -  Cassino - Napoli - Pompei

       Astăzi ai o zi la dispoziție pentru a-ți face propriul traseu prin Roma și pentru a descoperi acest oraș în ritmul tău. Recomandarea noastră ar fi să ții cont de zicala care spune ”Când ești la Roma, fă ceea ce fac romanii!” și să te pierzi fără griji pe străzile pietruite ale centrului istoric, care te poartă spre piațete fermecătoare, palate renascentiste devenite muzee, biserici baroce, situri arheologice sau magazine care te cuceresc la prima vedere. Bineînțeles, pauzele de gelato, paste și pizza sunt mai mult decât recomandate, pentru că aici s-a născut la dolce vita, să nu uităm!

Dacă vreți să descoperiți mai mult din farmecul Italiei, astăzi puteți opta pentru o excursie la Napoli  și Pompei. In drumul nostru spre Napoli ne  vom opri in Cassino pentru a vizita  Abația Monte Cassino ce a fost  întemeiată de Sf. Benedict și este în prezent una dintre cele mai faimoase mănăstiri din lume.

Ne continuam  programul si vom face o incursiune în forfota și haosul atât de pitoresc din Napoli, un oras atat de italienesc incat, practic a devenit aproape un cliseu -  un oras al pizzeriilor, al operei, al pietelor aglomerate, al Sophiei Loren (nascuta in apropiere), un oras microbist, religios si familist. Urmam traseul turistic clasic  si ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal si in Piata Plebiscitului.

       Dupa ce ne-am incarcat bateriile ne incheiem excursia de astazi cu o vizită la Pompei. Nici un alt oras din Italia nu evoca atat de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman asa cum o face Pompeiul. Daca aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, începutul mileniul I, Pompeiul ar fi fost o alta colonie minora distrusa de trecerea timpului. In schimb a fost conservat pentru posteritate de eruptia vulcanului, cand cladirile si o parte din locuitorii sai au fost ingropati sub un munte de cenusa si materii vulcanice. Si au ramas asa, ingorpati, pana in secolul al XVIII-lea, cand o serie de texte vechi au scos la iveala existenta acestui oras.

In cursul serii revenim in Roma pentru a ne odihni pentru o noua zi.

Ziua 4 .   Roma

Avem la dispozitie intreaga zi pentru vizita individuala in Roma. Sugeram vizita la Vila Borgese, complexul de Catacombe de pe Via Appia Antica, San Giovanii Laterano sau Centrul Administrativ si de afaceri E.U.R inceput de Mussolini in stil renascentist – fascist. Cazare la Roma la acelasi hotel.

Ziua 5 .   Roma

Dupa micul dejun se elibereaza camerele si imbarcare in microbuzul de transfer catre aerportul din Roma pentru zborul spre tara

 

Tarif de la159 € + 195 euro ( bilet avion si  transfer aeroport – hotel – aeroport) 

Preţul include

·    Bilet de avion Bucuresti – Roma si retur;

·    transport cu autocar climatizat ;

·    4 nopți de cazare la hotel de 4*

·    4 mic dejun;

·    Transfer hotel – aeroport- hotel;

·    ghid însoţitor din partea agenţiei in primele 3 zile (dupa intalnirea cu acesta in Roma), apoi asistenta turistica.

 

OPȚIONAL

·    Tivoli – 15  €/pers.

·    Napoli si Pompei -28  €/pers.

 

Nu sunt incluse în preţ

·    Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

·    Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane;

 

suplimente &reduceri

·    Supliment de single 115 €

·    Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

·    Reducere copil  6-12 ani - 25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Roma – la ”Città Eterna”  avion 5 zile Roma – Tivoli – Cassino – Napoli – Pompei
DATA DE PLECARE 2018 :
07.04; 08.05; 05.06; 14.07; 03.08; 28.08; 10.09; 01.10; 15.10; 20.11

Plecări

2018

 

 

 

Info

Telefon :0040 265 260068

Pentru urgenţe: 0040 723 230422

facebook

Newsletter

Introduceţi adresa dumneavoastră de email pentru a primi oferte actualizate periodic